Kvartetti, ENSI-ILTA 24.10.2020!

Kvartetti valmistuu Valkealan Kirkonkylän Nuorisoseuran näyttämölle

Oopperalaulajat Cissy, Wilfred ja Reggie viettävät eläkepäiviään muusikoiden vanhainkodissa vitsaillen, muistellen vanhoja aikoja ja käyden tahtojen taistelua henkilökunnan kanssa. Heidän rauhansa särkyy, kun joukkoon saapuu heidän vanha kollegansa Jean. Nelikkoa pyydetään esiintymään vanhainkodin vuotuisessa Verdin syntymäpäiväjuhlassa vanhalla bravuurinumerollaan - Rigoleton kvartetolla.

Harwoodin menestyskomedia on sydämellinen ja pisteliäs kuvaus ihmisistä, jotka eivät anna iän lannistaa itseään. Vaikka ruumis temppuilee, palaa heissä edelleen kiihkeä henki. Heidän tunnuslauseensa on: ”Ei itsesääliä”.

Kvartetti on Ronald Harwoodin kirjoittama näytelmä ja se sai ensi-iltansa Guildfordissa 1999.Tämä Suomen menestynein näytelmä sai kantaesityksensä Helsingin Kaupunginteatterissa 2002 jasitä esitettiin siellä lähes kymmenen vuoden ajan, yhteensä 481 kertaa. Näytelmä oli alusta lähtien loppuunmyyty.

Alkuperäisessä Kvartetissa näyttelivät Lasse Pöysti, Ritva Valkama, Kyllikki Forssellsekä Pentti Siimes, jonka myöhemmin korvasi Antti Litja.

Valkealan version ohjaa Eeva Keinonen ja taiteilijoiden rooleissa nähdään Päivi ja Ari Teräväinen,Tiina Andersson-Koste ja Vesa Lipsanen.